Köylülerin ürettiği Yörük kilimlerini muhtar pazarlıyor

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Halk Eğitim Merkezi'nde sergi açan bir muhtar, köy halkının ürettiği kilimleri imece usulü ile satarak elde ettiği geliri köylülerine dağıtıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'in Sındırgı ilçesine bağlı Yolcupınar köyü muhtarı Ahmet Can, kendi köyü ile çevre köylerden topladığı kilimleri İskenderun'da satışa çıkardı. Ahmet Can, ?Balıkesir'in Sındırgı ve çevre köylerinde bütün insanların çaba ve gayretleriyle ilmik ilmik işlenen ve aylarca süren zahmetten sonra ortaya çıkan halı ve kilimleri İskenderun'a da getirdik.? dedi.

Sındırgı halıları hakkında bilgiler veren Can, ?Sındırgı halıları çok ince yün ipliklerle dokunarak, atkısı ve çözgüsünde yün ipliği kullanılıyor. İlmeğe düğümleri çok sağlam atıldığından halıların ömrü çok uzundur. Sındırgı halıları Yörüklerin örf, adet ve geçmişlerini yansıtan bir sanat eseridir. Köyümüz ve çevresinde dokunan Yağcıbedir, Yörük, antik, Uşak, Afgan, İran halı ve kilimlerini köylülerimiz bize emanet ediyor. Biz de köylüler adına satıyoruz ve elden eden gelirleri halı ve kilim sahiplerine teslim ediyoruz. Sergimiz 20 Ekim 2012 tarihine kadar açık kalacak.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber